четверг, 27 сентября 2012 г.

Навчальний проект з математики

ПОРТФОЛІО ПРОЕКТУ

Назва проекту: У світі трикутників
Основний та другорядні навчальні предмети:
Основний навчальний предмет – математика
другорядні: інформатика, українська мова.
Вік учнів, клас 12-13 років, 7 клас

Стислий опис проекту
       Даний навчальний проект призначений для учнів 7 – го класу і спрямований на активізацію пізнавальної діяльності школярів. Опрацювання матеріалу учні проводять самостійно, виконуючи при цьому пошукову, дослідницьку, аналітичну діяльності. Запропонований матеріал вивчається на перших уроках геометрії, а тому він викликає в учнів зацікавленість, показує цілісність наукових знань для вивчення найпростіших геометричних фігур, є запорукою зацікавленості у проведенні вимірювань та експериментів. Навчальний проект спрямований на оволодівання учнями новими термінами, математичними  поняттями, новими цікавими фактами з життя видатних людей. Робота над проектом допоможе учням більш глибоко осягнути дану тему, виконуючи досліди з теми, знаходячи відповідну інформацію, оформлюючи результати своїх досліджень у вигляді цікавих доповідей та яскравих робіт. Допоможе розвинути навички 21-го століття та навички роботи з технологіями Веб 2.0.

План


Діяльність учнів


Перед початком проекту у батьків учнів беруть дозвіл на роботу учнів в мережі Інтернет.  
В ході виконання  проекту учні знайомляться з учительською презентацією  та публікацією проекту, Темою проекту, Ключовим та Тематичними питаннями, розподіляються на групи, проводять дослідження одного з тематичних питань за обраними змістовими питаннями, презентують результати свого дослідження у вигляді короткого повідомлення результатів дослідження у вигляді учнівської  презентації в режимі Power Point.
Підтверджують або спростовують власні гіпотези, ілюструють свої ідеї за допомогою кольорових малюнків, доповнюють матеріалами з Інтернету, обговорюють, аналізують, роблять висновки.
Учні вчаться планувати та створювати: презентації, публікації, таблиці, діаграми…
Наприкінці проекту учні перевіряють свої знання за допомогою мережевого опитувальника.


Комментариев нет:

Отправить комментарий